Tapahtumat

Myllypäivät

Perinnetapahtuma Myllypäivät, kaksipäiväiset pidot Haaviston tuulimyllyllä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Tarjolla maineikasta, pitkään haudutettua luomuruispuuroa, kahvia, leivonnaisia ja loputonta tarinaa. Seppä takoo ja ovet ovat auki myllyyn ja Haaviston koti­museoon.

Myllyrock

Maailman pienin ja sympaattisin musiikkifestivaali, kaikki sen täällä tietävät. Kahdeksana vuonna on Saarikylien mökkiläinen, muusikko Heikki Salo houkutellut kokoon kavereitaan. Ja aivan uskomaton kattaus on käynyt talenttiaan esittelemässä. Festivaali järjestetään talkoohengessä, joten tapahtuman toteutuminen ja ajankohta kannattaa varmistaa Heikin Leivän FB-sivulta. 

Parvigalleria

Vanha tallinparvi on somistettu galleriaksi, jossa paikalliset kuvataiteilijat pitävät kesänäyttelyjään. 

Näyttely on avoinna kesäkaudella kahvilan ja terassin aukioloaikoina.

Kotiviinikilpailu

Yli 30-vuotinen perinne kotiviinikilpailu järjestetään aina syyskuun viimeisenä lauantaina. Intensiivinen maistelu tallinparvella alkaa heti kun väki elonkorjuutorilta ehtii. 

Saarikyläläiset tai edes hiukan sellaisina itseään pitävät viinintekijät voivat tuoda juomansa julkiseen arvosteluun. Jaossa on mittaamatonta kunniaa. Tuomaristo palkitsee oman suosikkinsa, yleisö omansa. Juryyn valitaan lähiseudun arvostetuimpia viinin tuntijoita – tai muuten kivoja ihmisiä. 

Perinteinen juhannus

Haikailetko perinteistä juhannusjuhlaa? Juhannusaattona kyläläiset, mökkiläiset ja kauempaakin tuleva väki kokoontuu sankoin joukoin Heikin Leivän pihapiiriin nauttimaan yhdessä yöttömästä yöstä ja virvokkeista. Kokko sytytetään aattoiltana klo 22.